Flytta till Stockholms skärgård

Många drömmer om att ha en villa i Stockholms skärgård. Den mytomspunna platsen med sina vackra skärgårdsmiljöer skänker lugn och harmoni i vardagen. När du kommer hem efter en stressig jobbdag i storstaden är det skönt att bara höra vågornas skvalp. Men hur är det egentligen att bo i Stockholms skärgård? Det är sannerligen en sommaridyll, men är det lika härligt året runt? Det är viktigt att du har besökt skärgården även under vinterhalvåret om du planerar att flytta dit. Det är inte bara att sälja sin gamla bostad, söka efter flyttstäd via qleano och flytta till skärgården. Att flytta till skärgården är ett större steg än så och kräver ytterligare eftertanke.

Kontrasten är stor mellan sommar och vinter ute i skärgården. Det räcker inte att ha tagit en båttur ut till skärgården på sommaren för att veta om man vill bo där. På sommaren är det liv och rörelse, varma vindar och svalkande bad. Men när det är vinter då är det vinter på riktigt. Du kommer att känna av årsväxlingarna ännu mer än inne i stan. Det blåser riktigt kallt från havet så se till att köpa ett välisolerat hus, annars blir det saftiga elräkningar. Det finns inte heller några gatulampor ute i skärgården som lyser upp i vintermörket så förbered dig på att det är mörkt och stilla. Detta behöver inte vara negativt men det passar helt enkelt inte alla.

En del trivs väldigt bra med årsväxlingarna, medan andra bara trivs att bo i skärgården på sommaren. Fundera därför vad som passar dig bäst innan du bestämmer dig och bokar den där flyttstädningen via qleano som hjälper dig. Fundera om det är en permanentbostad som du söker eller något mer säsongsbaserat boende. Känn in livet i skärgården. Vissa älskar årsväxlingarna medan andra bara trivs att bo i skärgården under sommarhalvåret.

Permanentboende i skärgården