Skärgårdsstugan

Nu när våren närmar sig, dagarna blir längre och temperaturen stiger, då är det dags att börja planera för sommarens lata dagar i skärgården. Du som har en stuga därute kan verkligen skatta dig lycklig även om det kanske är en del att tänka på innan säsongen drar igång på riktigt.

Vårbruk i skärgårdsstugan

Om stugan inte använts på hela vintern så är det säkert dags för en första vårstädning. Släpp in solen och vinden och släpp ut vinterlukten. Kontrollera att inga möss tagit sig in i huset. Gillar du inte att städa själv finns det alltid möjlighet att köpa in den tjänsten och kanske ägna tiden åt att drömma om latare dagar. Ännu enklare blir det kanske om du hyr din stuga i stället.

Nytt ute och inne

Utemöblerna har en tendens att tröttna lite över vintern. Kanske behövs en ny parasoll till altanen eller några snygga mattor till köket? Fräscht randiga trasmattor kan verkligen vara pricken över i. Varje säsong tillkommer det ofta några nya inredningsdetaljer och kanske en ny grill. När allt är klart så återstår kanske några helger med kortare besök innan det är dags för semestern. Det är en härlig känsla att åka ut till skärgården och veta att man inte behöver åka tillbaka på flera veckor. Kanske väntar båtutflykter, grillmiddagar med sommarvännerna eller så är du en hemmafixare som gillar att renovera och dona.

Skärgårdsmorgon

Det finns inget bättre än en sommarmorgon i skärgården. Att vakna till måsarnas skrianden utanför det öppna fönstret. Sätta på kaffet och gå ut barfota på förstubron för att njuta solstrålarna och lugnet. Vattenglitter och kanske en båtmotor som hörs på avstånd. Det är verkligen livskvalitet. Det spelar egentligen ingen roll vilken skärgård det handlar om. Alla har sin karaktär men sol, vind och vatten är mer eller mindre obligatoriska inslag. Regn förekommer också, men det behöver vi inte ta upp här.