Njut av Karlskronas skärgård

Funderar du på att flytta och vill komma närmare havet och skärgården? Kanske Stockholm känns för stort och du letar efter andra alternativ? Då kan Karlskrona vara något för dig. Här är du aldrig långt från havet var du än befinner dig. Du får lugnet av en småstad och kan ändå uppleva festivaler och kultur under sommarmånaderna.

Välkommen till lugn och salta stänk

Karlskrona är en mindre stad i östra Blekinge där hela stadskärnan utgörs av en ö som förbundits med fastlandet. Skärgården här är Sveriges sydligaste och staden byggdes i slutet av 1600-talet som en bas för landets örlogsflotta. Därmed har Karlskrona långa militära anor vilket än idag genomsyrar staden och tillsammans med vacker arkitektur präglas den här sydblekingska pärlan av just sin långa militära historia. Här finns 1650 öar, kobbar och skär vilket gör skärgården vackert utspridd och full av platser att upptäcka. Solen glittrar i vattnet mellan öarna och klippor och skog delar plats tillsammans med den lilla stadskärnan. Vart du än går i staden når du vattnet med en kort promenad, och du kan även ta dig till några av de omkringliggande öarna till fots.

Detta är platsen att hitta din sommarstuga eller åretruntboende på; det finns mängder med vackra ställen runt Karlskrona som väntar på dig.

Gör upplevelsen ännu bättre genom att inreda ditt nya hem och finna inspiration i naturen och havet runt dig. Det går lätt att byta färgskala och känsla genom att till exempel ändra sofföverdrag från Ikea, något som gör att du enkelt kan förändra din inredning efter årstiderna. Att bo i eller nära skärgården är en fantastisk och speciell upplevelse, och du kan skapa ditt drömboende lättare än du anar. Färger och material som speglar havets skiftningar eller molnens rörelser över himlen skapar ännu mer djup till det faktum att du valt den här typen av boende. Längtar du till ett lugnare liv närmare naturen kan Karlskrona vara precis det du söker. Alla skärgårdar är unika, även denna, och hela staden är väldigt präglad av närheten till vattnet då den i stort sett är en del av det. Så låt saltstänket och vindarna locka dig hela vägen till det vackra Karlskrona!