Sveriges skärgårdar

Sverige är ett land som till stor del består av skärgårdsmiljö. Längs vår långa kustlinje finns ett antal skärgårdar utspridda, dessutom finns det skärgårdar i en del av våra största insjöar. Det roliga med de svenska skärgårdarna är att de ser väldigt olika ut beroende på var i landet de är belägna. Ett som är säkert är att de alla är väl värda ett besök.

Sveriges skärgårdar sträcker sig från nordligaste Norrland till Blekinges skärgård. På vägen kommer du bland annat passera Kalix, Luleå och Gryts skärgårdar samt de fantastiska örikena i Sankt Anna, Oxelösund, Trosa, Marstrand och Tjörn. Även Sundsvall har en egen skärgård. Den är inte jättestor men bjuder på storslagna vyer och ett majestätiskt lugn. Vill du bo i närheten av Sundsvalls vackra skärgård, eller kanske till och med mitt i den, kan du kontakta mäklare i Sundsvall så kan de tipsa dig om passande fastigheter som finns till salu.

Stockholms skärgård är den största och kanske kändaste skärgården i Sverige. Här finns över 24 000 öar som tillsammans bildar en magiskt vacker miljö. Ett hett tips är att hoppa på någon av skärgårdsbåtarna och åka runt på under en dag. Hoppa av på en ö här och där och upptäck allt de har att erbjuda i form av natur, aktiviteter och mat och dryck. Avsluta med att bevittna en av de magiska solnedgångar som du bara kan uppleva i en skärgård.