Bo med barn i Stockholms skärgård

Hur är det egentligen att leva som barnfamilj på en ö i Stockholms skärgård? Hur gör man med förskola, skola och barnens aktiviteter? och kan man bo kvar när barnen blir lite större?

Vardagen med barn i skärgården

I skärgården lever man nära naturen och att låta sin barn få växa upp på landet är en dröm för många föräldrar. På vissa öar med många åretruntboende finns både förskola och skola. Men på andra öar behöver man åka till fastlandet för att lämna barnen. Om man hittar en förskola eller skola som ligger på vägen till sitt eget jobb kan det kännas smidigt och fungera riktigt bra.

Aktiviteter

När barnen börjar bli lite större och kanske vill börja på olika aktiviteter kan det krävas ett stort engagemang hos föräldrarna för att logistiken ska fungera. Har man dessutom flera barn kan man kanske behöva ta hjälp av kompisars föräldrar vars barn ska till samma träning.

När barnen börjar bli större brukar kompisar och staden dra allt mer. Har man tur bor bästa kompisarna på samma ö, men annars får man som förälder även här räkna med att spendera mycket tid med att skjutsa sina barn dit de vill åka om man vill fortsätta att leva ö-livet.