Fixa dig inför skärgårdsfesten

Många fester anordnas ute i skärgården, speciellt under sommartid då midsommaren är en populär högtid att fira ute bland kobbar och skär. Men när man är bjuden på fest vill man så klart visa sig från sin bästa sida. Det gör man bland annat genom att lägga det perfekta sminket med hjälp av en primer.

Fixa festsminket

Oavsett vilken årstid som festen ute i skärgården ska hållas, är det samma regler som gäller för sminket. För att få till det där perfekta festsminket gäller det att först och främst lägga en bra grund. På vintern kan huden behöva mer fukt och att applicera lite extra hudkräm innan sminket läggs på kan vara en bra idé. Alternativt kan man ge huden en peeling innan för att ta bort döda hudceller och göra hudytan len och fin. Då kommer sminket lägga sig och hålla sig mycket bättre.

När man har förberett huden ordentligt bör man använda en primer. En primer jämnar ut hudytan ännu mer så att sminket lägger sig bättre. Det får även sminket att hålla längre. Sedan är det bara att applicera foundation och concealer som vanligt.

Beroende på vilken fest man är bjuden till så bör man anpassa sminkningen lite efter det. En sminkning inför en midsommarfest skiljer sig lite åt jämfört med inför en nyårsfest. Inför midsommarfesten bör man fokusera på att skapa en enkel sminkning med pastellfärger och med lagom mycket smink runt framförallt ögonen. Inför en nyårsafton däremot kan man gärna applicera lite starkare färger runt ögonen och använda mer smink då mörkret gör att sminket inte syns lika tydligt som en solig sommardag. Dock kan det vara bra att inte överdriva sminkningen i något av fallen då det aldrig ser bra ut med för mycket smink. Rådfråga gärna någon i närheten om hur sminket ser ut när det är klart då det är lätt att bli “hemmablind” för sin egen sminkning.