Populära krogar i Stockholms skärgård

I Stockholms skärgård vimlar det av riktigt härliga skärgårdskrogar. Stockholms skärgård är fantastisk och att äta en riktigt god middag i pittoresk skärgårdsmiljö slår allt. Nedan listar vi 8 riktigt bra restauranger i Stockholms skärgård som du bara måste besöka!

1. Waxholms Hotell, Vaxholm

Restaurangen ligger vid Vaxholmskajen med dess idylliska omgivningar. Här kan man både sitta ute och inne i restaurangen med en fantastisk vy över Vaxholmsfjärden. Menyn är inspirerad av havet, men här finns även något för både vegetarianer och köttälskare. Från Stockholm tar du dig till Waxholms Hotell med båt, buss eller bil. Båtar går från Strömkajen och Nybrokajen, och bussarna tar du från Östra station.

2. Grinda Wärdshus, Grinda

I den gula stenvillan som härstammar från början av 1900-talet hittar du det prisbelönta Grinda Värdshus. Restaurangen har flera gånger fått utmärkelsen ”Skärgårdens bästa krog” och här serveras förstklassig mat och okomplicerade maträtter. Om du kommer med egen båt har Grinda en gästhamn som ligger en kort promenad från restaurangen. Vid gästhamnen finns även värdshusets bakficka där du kan äta lite enklare rätter, men med samma höga nivå.

3. Sandhamns Seglarhotell, Sandhamn

Sandhamns Seglarhotell är ett fyrstjärnigt hotell med en restaurang som erbjuder ett klassiskt skärgårdskök med närproducerade råvaror och en vacker utsikt över hamnen. Gör också gärna ett besök i hotellets pianobar för en drink efter middagen. Till Sandhamn tar du dig med skärgårdsfärja från Stavsnäs.

4. Svartsö Krog, Skälsvik

Svartsö krog finns rekommenderad i White Guide och har en meny som är säsongs- och råvarubetonad. I ett rött hus med vita knutar njuter du av lunchen inne i restaurangen eller på uteserveringen i vacker skärgårdsmiljö. Till Svartsjö krog kan du åka med både Waxholmsbolaget och Cinderellabåtarna från Strömkajen eller Nybrokajen.

5. Restaurang Rökeriet, Stora Fjäderholmen

På Restaurang Rökeriet hittar du skärgårdsklassiker med färska råvaror på menyn. Missa inte restaurangens välkända kallrökta och varmrökta räkor och lax. Hit kommer du genom att ta en kort båttur på 25 minuter från Strandvägen, Slussen eller Nacka strand,

6. Utö Värdshus, Utö

På Utö Värdshus njuter du av din middag med svenska smaker i en marin och avslappnad miljö med en riktigt vacker utsikt över den stora fjärden Mysingen. Hit tar du dig med Waxholmsbolagets båtar från Strömkajen eller Årsta brygga. För den som vill stanna kvar över natten erbjuder Utö värdshus hotell och vandrarhem.

7. Strömma Krog & Kanalbar, Strömma

Mitt i Strömma kanal ligger Strömma Krog & Kanalbar. Under varma sommardagar är det ljuvligt att sitta på uteserveringen i kvällssolen på njuta av solnedgången och se båtarna åka förbi i kanalen. De dagar som är lite kyligare njuter man av den säsongsbetonade maten på restaurangens glasveranda.

8. Bullandö Krog, Bullandö

Bullandö krog ligger längst ut på Värmdö och är en mycket välbesökt och uppskattad krog. Här njuter man av lunch eller middag i en avkopplande skärgårdsmiljö och restaurangen erbjuder även sina gäster underhållning med livemusik och trubadurspelningar. Till Bullandö Krog kan man ta sig både med båt och bil.