Ta vara på de olika årstiderna i skärgården

I skärgården lever man nära naturen året runt, och det är fantastiskt att uppleva skärgården genom de olika årstiderna. Har du inget eget skärgårdshus kan du åka iväg på dagsutflykter med Waxholmsbolagets båtar hela året.

Sommaren

På sommaren är Stockholms skärgård i full blom och sjuder av liv. Det finns många olika aktiviteter där du kan njuta av naturen som till exempel paddla kajak vandring, cykling eller ridning. Tänk på att det finns mycket fästingar i Stockholms skärgård. Använd långbyxor, långärmade tröjor och gärna gummistövlar när du beger dig ut i skogen.

Hösten

På hösten är skärgården magisk. Det är tyst och lugnt och om det är fortfarande är varmt kan man ta ett dopp i vattnet långt in på hösten. Du får inte missa att plocka svamp och bär under hösten som du kan njuta av under den långa vintern.

Vintern

vintern är det härligt att gå promenader i ett vintertäckt skärgårdslandskap, åka långfärdsskidor eller åka skridskor på isarna.

Våren

När skogsmarken har torkat upp är det en fantastisk känsla att ge sig ut i skogen och trampa omkring på solvarma stigar. Plocka en bukett vårblommor och sätt dig i vårsolen med en kaffe på klipporna vid havet.