Utflykter för barnfamiljen i skärgården

Ta med hela familjen på en oförglömlig utflykt i Stockholms skärgård och upplev natursköna skärgårdsmiljöer och gör roliga aktiviteter tillsammans. Packa en matsäck och ta en dagstur till en av våra vackra skärgårdsöar, eller stanna kvar några nätter och njut av sommaridyllen. Här tipsar vi om några av de bästa utflyktsmålen i Stockholms skärgård för barnfamiljen.

Sandhamn

Sandhamn är en av de absolut bäst lämpade öarna för barn. Med öns vita sandstränder och Seglarhotellets stora utomhuspool, blir det här lätt en favorit hos hela familjen. Gå förbi Sandhamns bageri och köp något riktigt gott att ta med till badstanden. Eller hyr cyklar och ta en spännande cykeltur och upptäck ön tillsammans. Missa heller inte att göra ett stopp vid lekplatsen som ligger nära hamnen.

Grinda

Grinda ligger bara en timmes båttur från Stockholm och är ett perfekt resmål för barnfamiljer. Här tillbringar du sköna stranddagar, besöker hönsen och fåren och njuter av den fantastiska naturen.

Eftersom Grinda ligger så nära Stockholm lämpar det sig bra för de som bara vill göra en härlig dagstur.

Fjärdlång

Fjärdlång ligger tre och en halv timme från Stockholm och är ett härligt semestermål för familjen. Här finns café, gräsytor för en fotbollsmatch och det finns flera färdigställda grillplatser runt om på ön. Den långgrunda sandviken vid hamnen är särskilt uppskattad av barnfamiljer och det finns också en trevlig sagostig med tomtar och troll som är mysig att besöka med barnen. För den som stanna kvar över natten finns vandrarhem och tältplatser på ön.